Hogy lehet az idei céges karácsonyi rendezvény egyszerre rendhagyó és hagyományos? 

 

A modern trendek a karácsonyt is utolérték. A céges rendezvények között a karácsonyi partik talán a legfontosabbak. A legtöbb cég esetében ez az az alkalom, amikor az összes dolgozó egy időben, egy helyen jelen van, épp ezért fontos, hogy megfelelő programokkal, és bőséges étel-ital kínálattal pörgessük fel az est hangulatát.

Ha Ön is épp egy céges ünnepi összejövetelt próbál megszervezni, akkor jól tudja, hogy a karácsony az egész évi hajtás lezárása, ezért érdemes kellőképpen megünnepelni. 🙂

Ebben a cikkben összegyűjtöttem néhány új trendet, amelyekkel fel lehet dobni a menüsort. Sok vállalkozásnál elvárás ilyenkor a tradicionális menüsor:

  • a halászlé
  • a töltött káposzta
  • a kacsacomb párolt káposztával vagy
  • a mézes pulykasült.

 

Egy hosszabb rendezvény esetén a vacsora előtt érdemes kis falatokkal már megkínálni a vendégeket, hiszen ha csupán az italpult szabad az első 1-2 órában, könnyen előfordulhat, hogy lesz olyan kolléga, aki „túltölt”. Ezek a falatok lehetnek sós aprósütemények vagy a most nagyon divatos „fine dining falatkák” vagy mini szendvicsek. 

A menü kiválasztásánál érdemes odafigyelni arra, hogy a kollégák között van-e valamilyen alapanyag érzékeny. A leggyakoribb a glutén és a laktóz érzékenység. A Fine Dine Catering menüsorainak kialakításánál ezekre mi külön odafigyelünk, mindig tartalmaz az ételsor olyan fogást, ami az ételallergiások számára is fogyasztható. Mindemellett lehetőség szerint külön tálaljuk a húsokat a mártásoktól, öntetektől.

 

A desszertekbe is csempészhetünk egy kis újdonságot… A klasszikus bejgli-zserbó-somlói szentháromságot nyugodtan megtörheti egy színes macaron kavalkáddal vagy akár pohárkrémekkel is. Ez utóbbiból nagyon népszerű a diabetikus narancsos csokoládé mousse! Ezek a könnyű krém desszertek egy nehéz karácsonyi ételsor után egészen üdítően hatnak a vendégek számára. 

 

 

A kávé szertartása ma már szinte minden étkezéshez dukál, pláne, ha egy késő estig tartó céges összejövetelről van szól. Ráadásul a karácsonyi időszakban a kávé kiemelkedően közkedvelt, hiszen ilyenkor van igazán szezonja a különleges szirupokkal, habbal, csokoládéval kiegészített feketének…

Hogyan tud egy kis extra élményt csempészni a kávézásba?

  • frissen darált szemes kávéval,
  • laktózmentes tejjel, szója vagy kókusztejjel izgalmasabbá téve
  • édesítésként: nádcukorral vagy mézzel kínálhatjuk még a kávét
  • és az igazán mennyei élményeket nyújtó szirupokkal (pl.: pörkölt mogyoró, étcsokoládé, vanília vagy kókusz ízesítésűek)

Ezek a finom kis extrák óriásit dobnak a kínálaton, amivel azt hiszem az Ön vendégei is jócskán elégedettek lesznek.  :)​

 

 

Az étkezés mellett az italkínálat a másik nagyon fontos pontja van a vendéglátásnak. Itt számos lehetőségünk van arra, hogy az esemény hagyományos erényeit kiemeljük. Klasszikus választás a borpult, sommelier kiszolgálásával. Az idei trend azonban hozott egy kis újítást a borasztalhoz, az úgy nevezett „fröccs pultot”. A fröccs is egy bor alapú ital, főleg vidéken volt közkedvelt a múlt század közepéig, most pedig újra hódít.

A fröccs jellegzetessége a ballonos szóda, mint második fő alkotóelem. Ezt a két italt frissen keverjük össze, így a szóda pezsgése megmarad a fogyasztás alatt és egy kellemes frissítőt kapunk.

Fröccsből számtalan fajta létezik attól függően, hogy vörös vagy fehér borból készül-e, és hogy mennyi szódát adunk hozzá. Az új divat pedig az, hogy egy harmadik alkotóelemet is kap, valamilyen ízesítésű szörpöt.

Ez az úgynevezett „maci fröccs”. A vörös borokat általában meggy, vagy málnaszörppel bolondítják meg, míg a fehérborhoz elsősorban a bodza szörpöt ajánlom. 

Ezek az italok alacsony alkohol tartalmuknak köszönhetően segítenek abban is, hogy a kollégák ne váljanak vállalhatatlanná az est előrehaladtával. 🙂

 

Ezekkel az apró különlegességekkel a karácsonyi céges parti egyszerre tud a hagyományos elvárásoknak is megfelelni, valamint a modern gasztronómiai irányokat is bele lehet csempészni.

Apró kis változtatások, amelyekkel mind a tálalásban, mint a kulináris élvezetek terén új dolgokat mutathat a kollégái számára.  Bártan válasszon idén ilyen izgalmas kiegészítőket a cége karácsonyi bulijára!

Ha pedig szeretné profikra bízni a catering megszervezését és levezénylését, forduljon hozzánk bizalommal, segítünk Önnek!

Sikeres karácsonyi partit kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.